Egyedül, vagy párban?

A tengerimalacok a természetben 5-10 egyedből álló csoportokban élnek. A házi kedvencünk is nagyon rosszul viseli a magányt, ha egyedül van, depresszióba eshet, és ez gyengítheti az immunrendszerét és a későbbiekben akár betegséghez is vezethet. Még akkor sem ajánlatos egyedül tartani, ha mindennap jelentős időt tudunk vele foglalkozni. 

A mindennapi életük szerves része, hogy különböző hangok és szaglás útján tartsák a kapcsolatot egymással. Éppen ezért célszerű egyből két malacot választani, amelyhez alább van az útmutató:

Nőstényt vagy hímet vásároljak?
Arra a kérdésre, hogy nőstény vagy hím malacot vegyünk, pedig azt tudjuk mondani személyes tapasztalatainkra alapozva, hogy teljesen mindegy. Sokan azt gondolják, hogy a hím tengerimalacok agresszívabbak, nehezebben lehet őket párban tartani. Nálunk vannak együtt hím tengerimalacok, őket így vettük meg párban, tesók és együtt nőttek fel. Soha nem láttunk vitát köztük. De tettünk be hím felnőtt tengerimalachoz egy hónapos hím malackát, hogy ne legyen egyedül ott sem volt semmilyen probléma.
A lényeg, hogy párban legyenek és jól kijöjjenek egymással. :)

Két hím: két hím esetében egy felnőtt és egy kölyök malac a legjobb választás, de két fiatal összeszokott pár is jól kijöhet egymással. Mi a hím jószágokat úgy adjuk a vásárlóinknak, hogy általában tudjuk, mely fiú malacok kompatibilisek egymással, és őket javasoljuk egymással. Erről kérdezz minket személyesen!
Aranyszabály, hogy mivel a tengerimalacok területvédők, ezért ahány malacot tartunk minimum annyi bújónak kell a ketrecben lenni. Amennyiben nem összeszokott párosról van szó, úgy érdemes pár órán át megfigyelni őket, és amennyiben összeverekszenek, úgy ráccsal el kell választani őket a ketrecben, amíg meg nem szokják egymást. Az összeszoktatásról >> ITT olvashattok bőbvebben. <<

Két nőstény:
 két nőstény csak ritka eseten utasítja vissza egymás társaságát, általában akkor fordul elő, amikor durván domináns vagy agresszív egyedekről va szó.

Hím és nőstény: 
Egy hím és egy nőstény együtt tartása kizárólag akkor javasolt, ha a hím ivartalanítva van. A felesleges szaporulat megelőzése érdekében célszerű előbb a hímet megvásárolni és ivartalanítani, és csak ezután beköltöztetni.

Egy vagy több nőstény + egy ivartalanított hím: Ez a párosítás a legjobb, ugyanis ez áll a legközelebb a természetben alkotott kolóniáikhoz. Ebben az esetben mindenképpen ivartalanított hím mellé kerüljenek a nőstények! 
 
 
Tenyészállataink párban reggeli közben:

Amennyiben hörcsög érdekelne, néz meg ezt a weboldalt >> www.horcsogfalva.hu


Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ